Cascara Events logo
  • Persoonlijke en duurzame benadering
  • Voor grote en kleine evenementen
  • Ontvang binnen 24 uur een offerte

Duurzame specialty koffie en smoothies

Voor ons is het geen verkooppraatje, maar zijn daadwerkelijk continu bezig met het verduurzamen van onze concepten. Voor duurzame en verantwoorde koffie en smoothies op locatie ben je bij ons op het juiste adres!

Duurzame bosprojecten

Wij houden ontzettend veel van ons werk en zijn het liefst de hele dag bezig met mooie koffie en gezonde smoothies! Wel weten we dat alles wat wij doen impact heeft op het milieu. Om deze negatieve impact te verkleinen compenseren wij samen met onze opdrachtgevers alle CO2 van de gereden kilomters, rijden wij niet harder dan 100 km per uur en planten we per opdracht minstens twee bomen. Één in het buitenland en één in Nederland in samenwerking met Trees For All. Dat maakt het huren van een barista op locatie natuurlijk extra leuk!

 

Verpakkingsloos

Wij draaien inmiddels heel wat evenementen en merken dat we ook steeds meer afval creëren. Om dit tot een minimum te beperken proberen we zoveel mogelijk verpakkingsloos te werken. Zo zit onze suiker tegenwoordig in een pot, de koffiemelk niet meer in plastic cups, maar in een fles en wordt onze koffie geleverd in herbruikbare tonnen van 20kg i.p.v. wegwerpzakken.

Mooie producten met eerlijke prijzen

We zien het als een leuke uitdaging om te werken met de mooiste producten met een eerlijke prijs, welke zoveel mogelijk biologisch geteeld worden. Zo weten wij precies wie wat verdient aan de koffiebonen in het gehele ‘bean to cup’ proces, serveren wij biologische producten en kijken we naar seizoensgebonden producten. De smoothiebekers worden gemaakt van maiszetmeel wat bij de productie zorgt voor 75% minder CO2 uitstoot dan olieplastics.

Onze koffiebekers zijn gemaakt van 100% papier (dus zonder plastic of PLA coating), kunnen gerecycled worden bij het papier en zijn plastic vrij verpakt. Zelfs ons koffiemachinereinigingsmiddel (mooi Scrabble woord) is biologisch ;-).

Wat klanten zeggen over onze samenwerking

XUM6vHd8_400x400

Marco van Vliet #2

Met de barista op de beurs konden wij onze gasten in de watten leggen met heerlijke koffievariaties op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in Utrecht. Goed verzorgd, op maat afgestemd en ingevuld door een leuk en professioneel team. Echt een succes!

ilionx logo bij testimonial

Wendy Hertgers

De smoothies waren binnen no-time goed te vinden door alle beursbezoekers. We zijn zelfs zo enthousiast over jullie concept(en), dat we voor volgend jaar weer de smoothies als aandachtstrekker willen boeken.

descartes logo

Marjon van Dijen

Goede service en een leuke barista! Zeker bijgedragen aan het resultaat van de beurs. De koffie was heerlijk en de workshop was een succes!

stl_placeholder

Sanne Wierda

We hebben de Vitamini ingezet bij onze callcenters voor agentweek. Heerlijke, verse smoothies van soms onbekende fruitsoorten.
Erg lekker en leuk gepresenteerd. De schorten, auto en bekers waren zelfs Staatsloterij gebrand. Een echte aanrader!

Logo Next Kitchen

Fleur Huisman

Wij hebben de mobiele espressobar al twee keer op partij gehad en zijn bijzonder tevreden! De Mini zorgt ervoor, dat een kopje koffie drinken een bijzondere ervaring wordt. Een gave eye-catcher voor veel verschillende soorten evenementen! We hopen nog veel samen te mogen werken met het professionele barista team. Een echte aanrader dus.

Brand new live
The Food Line Up
Jaarbeurs
Mercuurs
rijtuigenloods